Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) și Institutul de Studii Financiare (ISF) derulează programul Start2Teach, în colaborare cu inspectoratele școlare teritoriale. Acest program este dedicat profesorilor din învățământul preuniversitar și are ca obiectiv principal furnizarea unui suport pentru cadrele didactice care predau noțiuni de educație financiară.

Pentru a susține activitatea didactică, într-un mediu concurențial, A.S.F. și ISF organizează în anul școlar 2020 - 2021 concursul Fii ProFin! - ediția 2021  în cadrul programului educațional Start2Teach, în scopul promovării educației financiare în învățământul preuniversitar.

Premiile în cadrul acestui concurs constau în 10 tablete oferite pentru cele mai bune 10 planuri de lecție cu tema Relația consumatorului cu instituțiile financiare nebancare – Produse și servicii de asigurare, în vederea susținerii unei ore de educație financiară din programa disciplinei Educație Economico-financiară pentru clasa a VIII-a, aprobată prin Ordinul Ministrului Educației nr. 3393/28.02.2017 – ora (lecția) aferentă competenței specifice 1.2. din programa menționată.

Înscrierea lucrărilor în concurs se va face pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Concursul se va desfășura în perioada 8 februarie - 15 mai 2021 (perioada de înscriere). Cele mai bune 10 planuri de lecție vor fi premiate cu 10 tablete, câștigătorii urmând să fie desemnați la finalul lunii mai 2021.

Regulamentul concursului și mai multe informații puteți găsi pe https://asfromania.ro/edu/pentru-profesori/ .

Înscrierea în concurs este posibilă pentru orice cadru didactic, indiferent de specializare (materia/disciplina predată) sau de nivelul clasei la care predă, dar este necesar ca respectivul candidat să fie angajat al sistemului public (să predea într-o unitate de învățământ de stat).

Prin acest concurs se dorește promovarea educației financiare și deschiderea unor noi căi de informare prin care profesorii să poată accesa resurse utile în activitatea lor didactică.