Cu peste 30.000 de cadre didactice beneficiare ale formării, din care peste 20.000 în ultimul an, formarea CRED reprezintă, în continuare, pasul decisiv pe care profesorii din învățământul preuniversitar îl pot face către o activitate didactică inovatoare, susținută de competențe digitale.

Deoarece proiectul CRED, prin oamenii săi și prin resursele sale, este una din energiile pozitive din sistemul educațional românesc, o energie care susține acel „mai bine” în educație, ne dorim ca un număr cât mai mare de cadre didactice să ni se alăture în marea Comunitate CRED, contribuind astfel la transformarea și evoluția sistemului de învățământ din țara noastră.

Și, pentru că energia și dăruirea noastră au capacitatea de a fi „contagioase” pentru cei cu care interacționăm, am decis să organizăm, miercuri, 14 aprilie, orele 16:00 – 17:30, un nou eveniment online marca ”Proiectul CRED”, acesta fiind transmis live pe pagina de Facebook ”Proiectul CRED”.

 Evenimentul* „Formarea CRED: pasul necesar către activitatea didactică inovatoare susținută de competențe digitale” va fi unul dinamic, interactiv, fiind bazat pe dialog și schimburi relevante de informații și idei. Rezervați-vă, așadar, aproximativ două ore pentru a urmări discuțiile dintre membrii echipei CRED, deopotrivă formatori, cursanți și experți ai proiectului.

Stimați colegi din Comunitatea CRED, ne dorim ca informațiile legate de formarea CRED și de beneficiile acesteia pentru cadrele didactice să ajungă la un număr cât mai mare de colegi din educație și, de aceea, vă rugăm să transmiteți și membrilor corpului profesoral căruia îi aparțineți invitația la evenimentul online de miercuri, 14 aprilie.

Totodată, vă reamintim că au început deja înscrierile pentru Seria a 8-a de formare CRED, cursurile urmând să se desfășoare, exclusiv în format online, în perioada 17 mai – 31 iulie 2021. În cazul în care aveți colegi care își doresc sau au intenția să participe la formarea CRED, vă rugăm să împărtășiți cu ei această informație, invitându-i totodată să acceseze site-ul proiectului,https://www.educred.ro/, pentru toate informațiile necesare înscrierii.

Vă mulțumim, vă trimitem cele mai bune gânduri, alături de urările noastre de sănătate și de succes în tot ceea ce întreprindeți și vă așteptăm cu drag la evenimentul online de mâine!

*Evenimentul online „Formarea CRED: pasul necesar către activitatea didactică inovatoare susținută de competențe digitale” are loc miercuri, 14 aprilie, de la ora 16:00, și poate fi urmărit LIVE pe pagina Facebook „Proiectul CRED” – click petru acces

Colegii din echipa CRED

Formularul se adresează cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial.
Condiție obligatorie pentru înscriere - să aveți cel puțin definitivare în învățământ.
 
IMPORTANT! 
 
Grupul țintă va fi constituit din cadre didactice calificate:
 din învățământul primar (în limita numărului de locuri repartizate)
 din învățământul gimnazial, disciplinele: ►Limba și literatura română, ►Limba engleză, ►Limba franceză, ►Matematică, ►Fizică, ► Chimie,►Biologie, ►Istorie, ►Geografie, ►Religie, ►Educație Fizică și Sport, ►Educație tehnologică, ►TIC, ► Educaţie plastică şi ► Educaţie muzicală ► Educaţie socială.
 
Selecţia grupului ţintă la nivel judeţean se va realiza pe baza următoarelor criterii de selecţie:
a. Cadru didactic în unitățile de învățământ de stat și particular acreditate, nivel  primar/gimnazial;
b. Cadru didactic titular/pe viabilitatea postului/suplinitor, care să aibă cel puțin definitivarea în învăţământ;
c. Personal cu funcții de conducere, cadru didactic din învățământul primar/gimnazial, care a detinut funcții de conducere în ultimii doi ani școlari:
       directori și directori adjuncți din unități de învățământ
       membri ai Consiliului de Administrație,
       inspectori școlari generali/generali adjuncți/inspectori școlari de specialitate
       personal didactic cu experiență managerială specifică în domeniul educației
d.  Consilieri din cadrul CJRAE/CMBRAE care predau în unitățile de învățământ de nivel gimnazial
e.  Cadrele didactice care au mai puțin de 5 ani până la vârsta de pensionare care respecta criteriile de mai sus
 
Programul de formare "Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi" poate fi urmat doar o singură dată, indiferent de numărul de discipline predate.
 
Programul de formare se va desfășura în mai multe serii pe parcursul anilor şcolari 2020-2021 şi 2021-2022.
Pentru anumite discipline, seria următoare va începe în mai 2021 şi se va desfășura doar în format online.
 
Prin completarea acestui formular vă exprimați intenția de a urma cursul "CRED - Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi”. Veti fi contactat pentru a participa la programul de formare în momentul în care, pentru disciplina dumneavoastră, se va forma o grupă. 
Toate informațiile conținute în prezentul formular sunt confidențiale și vor fi folosite doar în scopul proiectului.

 

Link înscriere:  https://forms.gle/Bzi9crJtf4xUFp8Z8

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) și Institutul de Studii Financiare (ISF) derulează programul Start2Teach, în colaborare cu inspectoratele școlare teritoriale. Acest program este dedicat profesorilor din învățământul preuniversitar și are ca obiectiv principal furnizarea unui suport pentru cadrele didactice care predau noțiuni de educație financiară.

Pentru a susține activitatea didactică, într-un mediu concurențial, A.S.F. și ISF organizează în anul școlar 2020 - 2021 concursul Fii ProFin! - ediția 2021  în cadrul programului educațional Start2Teach, în scopul promovării educației financiare în învățământul preuniversitar.

Premiile în cadrul acestui concurs constau în 10 tablete oferite pentru cele mai bune 10 planuri de lecție cu tema Relația consumatorului cu instituțiile financiare nebancare – Produse și servicii de asigurare, în vederea susținerii unei ore de educație financiară din programa disciplinei Educație Economico-financiară pentru clasa a VIII-a, aprobată prin Ordinul Ministrului Educației nr. 3393/28.02.2017 – ora (lecția) aferentă competenței specifice 1.2. din programa menționată.

Înscrierea lucrărilor în concurs se va face pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Concursul se va desfășura în perioada 8 februarie - 15 mai 2021 (perioada de înscriere). Cele mai bune 10 planuri de lecție vor fi premiate cu 10 tablete, câștigătorii urmând să fie desemnați la finalul lunii mai 2021.

Regulamentul concursului și mai multe informații puteți găsi pe https://asfromania.ro/edu/pentru-profesori/ .

Înscrierea în concurs este posibilă pentru orice cadru didactic, indiferent de specializare (materia/disciplina predată) sau de nivelul clasei la care predă, dar este necesar ca respectivul candidat să fie angajat al sistemului public (să predea într-o unitate de învățământ de stat).

Prin acest concurs se dorește promovarea educației financiare și deschiderea unor noi căi de informare prin care profesorii să poată accesa resurse utile în activitatea lor didactică.

 

Vă facem cunoscut faptul că, începând cu data de 15 aprilie 2021, Casa Corpului Didactic Olt va desfășura cursul de formare continuă „II.6. Strategii incluzive în predare și evaluare”, 24 ore, 95 lei.

Formator: Gruia Adina, 0762665173, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru înscrieri clic aici!

Vă facem cunoscut faptul că în perioada 20-30 mai 2021, Casa Corpului Didactic Olt va desfășura cursul de formare continuă „II.9. FUNCȚIONAREA COMISIEI DE EVALUARE ŞI ASIGURARE A CALITĂŢII ÎN  ŞCOALĂ”, 24 ore, 95 lei.

Formator Carolina Maria GURALIUC, profesor metodist, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru înscrieri clic aici!

 

CCD Olt anunță începerea programului de formare ”III.1. Managementul instruirii diferențiate în școală”.

Programul de formare are 120 ore, 30 credite profesionale transferabile și se va derula în perioada mai-iulie 2021.

Costul programului de formare: 420 lei

Sesiunile de formare, meeting online și online (asincron) se desfășoară pe platforma G Suite for Education Classroom. 

Înscrierile se fac pe site-ul CCD Olt clic aici

Detalii la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., 0765239702

 

 

Bine v-am regăsit, Stimați colegi.

În spiritul transparenței ce ne însoțește acțiunile și al dorinței permanente de optimizare a activităților din cadrul proiectului nostru, ”Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” - CRED, Regulamentul Selecției naționale de bune practici din învățământul primar și gimnazial românesc „Creatori de Educație” este supus, și în acest an, consultării publice.

Astfel, vă invităm să consultați varianta actuală a regulamentului selecției și să ne transmiteți – până la data de 8 aprilie 2021, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – propunerile dumneavoastră de îmbunătățire.

CLICK AICI pentru a accesa regulamentul „Creatori de Educație”

După cum știți, Regulamentul a fost supus consultării publice și în anul 2020, acesta suportând modificări și ca urmare a trecerii actului educațional în online. Noua formă a documentului, după prezentul proces de consultare publică, va fundamenta ediția de anul acesta a selecției.

Reamintim că Selecția națională ”Creatori de Educație” este singura competiție dedicată exclusiv cadrelor didactice care folosesc metode și strategii didactice interactive/inovatoare, care aplică în mod creativ programele școlare la nivel primar/gimnazial, care generează schimbare/progres școlar la nivelul claselor de elevi cu care lucrează și care își adaptează în mod inventiv demersul didactic la nevoile și interesele elevilor.

Nu în ultimul rând, în contextul trecerii actului educațional în online, selecția se adresează dascălilor care, în acest ultim an, au dat dovadă de flexibilitate, au știut să se adaptezesă reinventeze dinamica actului educațional și să transpună interacțiunea din cadrul cursurilor față-în-față în onlineprin utilizarea de noi instrumente, metode, mijloace etc.

Totodată, vă rugăm, Stimați colegi din Comunitatea CRED, să îi invitați și pe colegii din corpul profesoral căruia îi aparțineți să acceseze Regulamentul Selecției naționale de bune practici ”Creatori de Educație” și să ne transmită sugestiile lor de îmbunătățire, deoarece, așa cum spuneam într-un mail anterior, există un timp al acțiunilor, al faptelor, dar și un timp al recunoașterii și validării acestora, iar ”Creatori de Educație” este un prilej excelent pentru astfel de recunoașteri și validări.

Așteptăm, așadar, în număr cât mai mare și în forme cât mai relevante, propunerile dumneavoastră de optimizare a Regulamentului și vă trimitem cele mai bune gânduri, alături de urările noastre de sănătate și de succes în tot ceea ce întreprindeți.

Colegii din echipa CRED

În baza Acordului de parteneriat nr.715/15.10.2020, Liceul Tehnologic "Alexe Marin", Slatina, Olt, vă invită să participați în data de 27 martie 2021, ora 10,00, la
 
Sesiunea Națională de Referate și Comunicări Științifice "CHIMIA VERDE - CHIMIA DURABILĂ", Ediția a VII-a, 2021.
 
Tema ediției:
"Abordarea crosscurriculară a activităților didactice pentru formarea conduitei și conștiinței ecologice".
 
·         "Chimia verde - chimia durabilă" este o activitate dedicată cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, profesori documentariști și bibliotecari.
·         Activitatea contribuie la dezvoltarea personală și formarea profesională a participanților.
·         Activitatea se va desfășura online pe Google Meet, fiind necesară logarea cu o adresă de gmail.
·         Link-ul de acces:  https://meet.google.com/ieo-bhuc-wnd
 
Mai multe detalii în materialele atașate.

Invitatie clic aici

Afis clic aici

 

          Articolul „Proiectul CRED - despre puterea nemăsurată a lui #împreună și despre aritmetica sinergiei” reflectă toate eforturile făcute, în acest ultim an, de echipa CRED, pentru a sprijini colegii din întregul sistem educațional românesc,el reprezentând, totodată, o recunoaștere și o validare a acestor eforturi.
         Dar pentru că toate cele cuprinse în articol sunt, în fapt, despre viitor, să privim cu speranță către acesta și să ne îndreptăm într-acolo, și pe mai departe, toate gândurile pozitive și toate acțiunile făcute cu atâta dăruire, spre binele comunității educaționale românești (nivelurile primar și gimnazial) și, mai ales, spre binele copiilor care reprezintă, cât se poate de real și concret, acest viitor.

 

https://www.educred.ro/stiri/proiectul-cred-despre-puterea-nemasurata-a-lui-impreuna-si-despre-aritmetica-sinergiei/

REZULTATUL FINAL AL PROBEI DE EVALUARE A DOSARELOR din cadrul concursului de selecție a experților formatori, în afara organigramei instituției, în proiectul ”REGIO UP”, contract POCU/665/6/23/133862 cod SMIS 133862, contract de finanțare nr. 30524/17.12.2020, Apel de selecție nr. 5/REGIO UP/22.02.2021

Rezultate finale clic aici