Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu UNSAR, lansează prima ediție a concursului național de educație financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor de clasa a XI-a din România.

Concursul este structurat în trei etape și se va desfășura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022, prima etapă fiind programată în data de 26.03.2022, în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internațional Global Money Week 2022.

Înscrierile în concurs sunt deschise tuturor elevilor de clasa a XI-a de la unități școlare din România, indiferent de tipul acestora, în perioada 8 martie – 15 martie 2022.

Regulamentul concursului, informații despre înscriere și alte informații utile se găsesc pe site-ul Autorității la: https://edutime.ro/?page_id=5010

Olimpiada ASF își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, fiind important ca ei să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea adopta decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Mai mult, tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societății.

Dotată cu premii importante și atractive, Olimpiada ASF va fi și ocazia de a promova liceele care au înțeles importanța educației financiare în pregătirea tinerilor pentru viitor.